Het jaar 2015

Het afgelopen jaar is de website door omstandigheden niet bijgehouden. Toch is er in dit jaar best het één en ander gebeurt. In het kort zal ik het jaar doorlopen.
Om te beginnen zijn we met Eppo eind maart naar de hengstenshow in Gasselte geweest. Erg leuk!
Fabiola is begin april opgenomen in het stamboek. Haar lineaire score viel ons een beetje tegen. Maar het is en blijft natuurlijk een mooie pony.
In april zijn Hanja en Houdini verkocht. Door omstandigheden is Hanja echter weer bij ons terug gekomen.
In dit jaar zijn ook de eerste veulentjes van Eppo geboren. Wat een kleurenpallet! Bij Meta een zwart merrieveulentje, Jada. Cleo kreeg een vosbont hengstveulen, Juventus. Bij Nianne ook een hengstveulentje, Jippie, een vos. En tot slot een zwartbont merrieveulentje, Julia-Rose bij Veronique.
Natuurlijk moesten er ook weer merries bij de hengst. Voor Fabiola is gekozen voor Bergerac van Gelre. Meta en Nianne zijn wederom gedekt door onze eigen Eppo. Helaas wilde Cleo dit jaar niet hengstig worden dus is ze niet gedekt.
Het veulen van Veronique was erg laat geboren dus die is niet bij de hengst geweest.
Dan de keuringen: Dit keer in Donderen bij de Fam. Klaassens. Een fraaie zonnige dag.
De resultaten waren wisselend en soms verrassend! Juventus en Jada kregen beide geen premie. Bij Juventus hadden we hier wel rekening mee gehouden maar bij Jada hadden we hier niet op gerekend.
Gentia stond aan de kop bij de twenters grote maat en ontving als enige in de ring een premie! Hier waren we uiteraard zeer blij mee.
Fabiola kwam alleen in de baan, en ja dan sta je altijd aan de kop. Ze ontving, de door ons verwachte 2e premie.
Helaas, hoe het kan weten we nog steeds niet, liep Cleo onregelmatig en moest de baan verlaten.
Ook zijn we in Tolbert naar de keuring geweest. Onze kleinzoon Jurjen uit Marum is nu ook lid van het stamboek en de veulens Jippie en Julia-Rose staan op zijn naam.
Jippie kwam alleen in de baan, helaas geen premie voor hem. Hier hadden we wel een beetje rekening mee gehouden. Julia-Rose was natuurlijk nog erg jong en ontving helaas ook geen premie wat we wel een beetje jammer vonden.
De nakeuring in Gasselte: Hier zijn we met Cleo en Hanja naar toe geweest. Cleo ontving netjes een 2e premie, daarmee is ze nu kroon. Ook Hanja mocht een premie in ontvangst nemen, hier waren we heel erg blij mee!
Tot slot zijn er een aantal pony's die ons verlaten hebben.
Allereerst de veulens Juventus en Jippie. Ze zullen beide maatje van een pony worden.
En met een beetje pijn in mijn hart is Veronique ook verkocht. Ze is verhuist naar Diever. Gelukkig hebben we een berichtje ontvangen dat ze veel plezier met haar hebben en dat ze het werk aan de lange lijnen weer fijn oppakt.
Dit was het jaar 2015 in vogelvlucht.